Am ajuns străini în ţara noastră! Trebuie limitată vânzarea pământului românesc către străini.

Ne place unora dintre noi, din ce în ce mai puţini din păcate, să credem că România este ţara noastră şi suntem „pe veci stăpâni”, dar realitatea este că România noastră este cumpărată pe bucăţi de străini. Pentru ca nu se mai pot face invazii ca pe vremuri şi anexa teritorii cu forţa, acum mai marii lumii se folosesc de puterea banului pentru a achiziţiona terenuri sau chiar oameni. Imediat după revoluţia din ’89 a început vânzarea României. Pe lângă fabrici şi uzine distruse sau resurse naturale date pe nimic, imediat după ’89 s-au pus bazele vânzării sistematice a pământului ţării şi chiar a noastră a românilor.

Prin furtul masiv al avuţiilor ţării s-a produs o sărăcire accentuată a populaţiei şi, astfel, mulţi români au fost nevoiţi să plece peste hotare pentru un trai mai bun – iată, deci, cum s-a produs o parte din „vânzarea” populaţiei. Apoi, unii dintre ei nu au mai vrut să revină acasă şi şi-au vândut proprietăţile sau terenurile agricole care le-au fost date în proprietate – multe dintre ele ajungând pe mâna străinilor. Iată, deci, vânzarea pământului românesc spre străini. Mulţi dintre cei care au rămas în ţară şi-au vândut la rândul lor pământurile deoarece fie nu au mai avut cu cine să-l cultive – tinerii plecând peste hotare, iar pe bătrâni nu îi mai ţin puterile – fie costurile pentru a cultiva un hectar de pământ sunt atât de mari încât nu mai rentează pentru micii producători.

Plus că vedem şi în zilele noastre cum se comportă conducătorii ţării cu micii producători autohtoni. Câţi vor mai dori să se ocupe de agricultură când văd cum sunt umiliţi oamenii şi ţinuţi cu marfa pe trotuare deoarece nu mai au loc în pieţe? România trebuie să pună la punct o lege prin care să se limiteze măcar înstrăinarea terenurilor agricole către persoane din afara ţării deoarece vom ajunge să facem foamea în ţara cu cel mai fertil pământ şi cea mai bună producţie. De ce? Pentru că străinii îşi vor lua materia primă realizată la noi şi o vor duce la ei în ţară, iar noi o să ne uităm cum pleacă vagoanele de cereale peste hotare.

Eu voi susţine în Parlamentul României un proiect de lege prin care să nu mai poată fi vândut pământul românesc atât de uşor străinilor, iar românii care din diverse motive nu mai vor sau nu mai pot să-şi cultive propriile terenuri să fie preluate de statul român ori contra cost ori prin oferirea unui anumit procent din producţia realizată pe acele terenuri. Există şi în momentul de faţă astfel de asociaţii care preiau şi cultivă terenurile oamenilor oferindu-le parte din producţie, însă acest lucru trebuie extins mai mult şi trebuie ca omul să aibă şi posiblitatea vânzării acestui teren către stat în cazul în care are nevoie de bani, nu de recoltă. Iar sumele pe care le oferă statul român să fie competitive cu cele oferite de străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *