Lege pentru despăgubirea șoferilor care își strică mașinile din cauza drumurilor proaste.

O altă iniţiativă pe care o voi avea din postura de deputat face referire la daunele produse maşinilor din cauza drumurilor proaste. Se plătesc anual sume deloc modeste pentru roviniete, dar drumurile rămân la fel de pline de surprize… proaste. Din cauza investițiilor minime realizate în infrastructura rutieră, mulţi şoferi se văd nevoiţi să cheltuiască sume mari pentru a repara maşinile stricate.

O soluţie, pe care o consider corectă, ar fi despăgubirea şoferilor de către administratorul drumului sau autorităţile locale pe raza cărora se produce paguba. Dacă o mașină suferă daune din cauza condițiilor precare ale unui drum, autoritățile care au în competență acel drum vor trebui să despăgubească șoferul. De asemenea, în cazul în care se constată că şoferul a provocat un accident din cauza maşinilor care sunt parcate necorespunzător, ori a semnelor de circulaţie amplasate neconform, atunci şoferul va fi despăgubit de autorităţile care aveau în administrare semnele rutiere și parcările din localitatea respectivă.

În acest fel, încurajăm modernizarea infrastructurii rutiere și oferim o mână de ajutor şoferilor care suferă pagube însemnate din cauze care nu țin de competența lor. Este un lucru necesar şi corect având în vedere taxele plătite de un proprietar de automobil către statul român. Dacă în caz de accident există RCA-ul, în cazul în care maşina suferă daune din cauza condițiilor precare ale drumurilor, şoferul nu are nicio posibilitate de a recupera paguba, decât dacă a plătit și CASCO.

Aşadar, haideţi să facem în aşa fel încât şoferii să şi beneficieze de taxele pe care le plătesc la stat. Dacă drumurile nu se pot moderniza atunci măcar daunele produse maşinilor să fie acoperite din aceste taxe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *