Fără pile în funcţii publice! Susţin competenţa şi performanţa în România!

Din păcate, în România de cele mai multe ori oamenii de calitate sunt daţi la o parte şi împiedicaţi să ajungă acolo unde este locul, adică în funcţiile cheie de unde să poată să-şi pună calităţile în slujba societăţii.

La noi nu prea există meritocraţie, puţine sunt domeniile în care oamenii care merită şi ajung în posturi înalte. În privat există o anumită competitivitate şi pentru a supravieţui sau a creşte ai nevoie să te zbaţi, să te reinventezi mereu, să inovezi. Dacă nu te adaptezi vremurilor rişti să dispari.

Ei bine, acest lucru nu se întâmplă şi la stat, de aceea şi avem parte de rezultate dezamăgitoare. În funcţiile înalte din statul român ajung prea mulţi impostori. Prea mulţi oameni nepregătiţi pentru posturile pe care le ocupă. Prea mulţi oameni incompetenţi sau uşor controlabili de către alţii din umbră. Prea mulţi oameni a căror singură „calitate” este că sunt prieteni cu o anumită persoană sus pusă sau au diverse afaceri obscure cu acea persoană.

Sunt mâhnit de faptul că în politica românească nu se încurajează meritocraţia. Ar trebui să fie aceeaşi competitivitate ca şi în domeniul privat, pentru că de munca depusă de cei de la stat depinde o întreagă societate, deci ar trebui competenţa să primeze în faţa oricărei pile sau interese personale. Îmi doresc să existe competitivitate şi egalitate de şanse în instituţiile din România pentru că aceasta este singura cale spre un progres adevărat. Oameni de calitate şi buni în domeniile lor trebuie să fie lăsaţi să ajungă în fruntea statului pentru a avea cu toţii de câştigat de pe urma priceperii lor.

Din postura pe care o voi avea în Camera Deputaţilor sunt convins că voi putea să ajut mai mult oamenii şi să pun umărul la dezvoltarea judeţului prin încurajarea oamenilor cu adevărat capabili să iasă la suprafaţă şi să-şi pună priceperea şi dorinţa de a face lucruri bune în slujba cetăţenilor. Meritocraţia trebuie să fie mai presus de pile şi interese de grup. Doar prin meritocraţie România poate creşte economic şi social. Fără competitivitate nu există progres. Trebuie să creem competitivitate şi în instituţiile statului pentru a exista performanţă! Vreau egalitate de şanse în funcţiile publice şi cel mai bun să câştige!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *