La mulţi ani, tuturor celor ce poartă numele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir!

Fiind o zi de mare sărbătoare, aş vrea să încep prin a vă ura un sincer la mulţi ani tuturor celor care purtaţi numele sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir!

Măcar în zilele de mare sărbătoare să ne oprim pentru o clipă din activităţile cotidiene şi să contemplăm puţin la viaţa sfinţilor şi ce putem să învăţăm noi de la ei. Principala caracteristică a sfinţilor este credinţa nestăvilită în bunul Dumnezeu, dar pe lângă asta mai există ceva ce putem şi noi adopta în viaţa noastră.

  • Să fim oameni de o moralitate bună.
  • Să fim oameni cu respect şi iubire faţă de aproapele nostru.
  • Să nu gândim rău faţă de cei din jur.
  • Să avem curaj şi demnitate.

Acestea nu sunt virtuţi pe care doar sfinţii le pot atinge, ci şi noi, oamenii de rând, putem să le avem şi să le propovăduim copiilor noştri sau nepoţilor.

De-a lungul veacurilor, biserica şi credinţa în Dumnezeu au fost pilonii de bază ai omenirii. Deşi se încearcă să ni se inducă ideea că biserica ţine în loc progresul oamenilor şi blochează dezvoltarea comunităţilor, acest lucru este fals.

Religia poate că nu construieşte zgârie nori sau autostrăzi, nu construieşte maşini de lux sau avioane, electricitate sau internet, dar religia, propovăduită cu har de oameni cu adevărat ai lui Dumnezeu, dezvoltă ceva mult mai important: sufletul omului!

Să nu ne pierdem cu totul în ceea ce văd ochii, să nu ne pierdem în lucrurile materiale. Sufletul este cel mai de preţ dar pe care ni l-a oferit vreodată Dumnezeu, iar noi trebuie să ne îngrijim de el mai mult decât orice altceva!

Trupul şi lucrurile materiale sunt trecătoare, dar sufletul este etern!

Să fim buni şi iubitori, să ne respectăm unii pe alţii, asta nu ne costă nimic, dar beneficiile sunt enorme atât la nivel personal cât şi la nivel de societate!

Cu Dumnezeu alături de noi, totul este posibil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *