Proiect de LEGE pentru limitarea la două mandate succesive ale aleşilor în România.

De mult timp am această convingere că mandatele aleşilor trebuie să fie limitate la două, aşa cum se întâmplă în cazul preşedintelui, dar cu menţiunea că aceste mandate să fie de câte 5 ani fiecare. Când voi ajunge Deputat, aceasta va fi una dintre iniţiativele mele legislative. Consider că două mandate sunt suficiente pentru un ales să îşi ducă la îndeplinire proiectele pe care şi le propune.

Stând prea mult într-o funcţie persoana respectivă se erodează, ajunge să se creadă atotştiutoare şi este necesară o pauză pentru a privi lucrurile şi din altă perspectivă.

Eu propun ca alesul să nu poată candida mai mult de două ori succesiv pentru aceeaşi funcţie publică sau măcar să aibă o pauză după cele două mandate pentru a reflecta ce a făcut bine şi ce putea face mai bine sau chiar să aleagă o altă cale în cariera politică din care să ajute comunitatea mai mult.

Sunt de părere că dacă vom proceda în acest fel va exista o concurenţă mai mare, mai multă viziune, perspective noi, iar oamenii vor avea de câştigat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *