Proiectele inițiate de Primarul Virgil Baciu au schimbat fața comunei Corbi

Inițiate de primarul Virgil Baciu, proiectele de investiții de la Corbi au schimbat și continuă să schimbe localitatea cu fiecare zi ce trece. În ciuda situației dificile generate de pandemie, chiar și anul acesta echipa imbatabilă de la conducerea Primăriei a reușit atragerea de noi finanțări.

„Avem deja aprobarea pentru o investiție ce va fi realizată cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, ce presupune reabilitarea și consolidarea albiei Văii Mari și modernizarea prin asfaltare a două străzi. Tot la CNI avem depus, în analiză, cu șanse mari de finanțare, un proiect ce presupune asfaltarea a 12 km de drumuri din comuna Corbi. Această linie de finanțare s-a deschis de anul acesta, condiția fiind ca drumurile ce urmează a fi asfaltate să fie cadastrate și intabulate, ceea ce am și făcut.

Amintesc totodată de construirea unei baze sportive, tot prin CNI, obiectiv deja licitat, care urmează să înceapă”, anunța recent primarul Virgil Baciu. Pentru promovarea turismului, domeniu prioritar în perspectiva dezvoltării zonei și a obiectivelor de top din comună, cu fonduri proprii, conducerea administrației locale a asfaltat strada Mănăstirii, în lungime de 1,7 km.

„Întâi am racordat locuințele de pe această stradă la rețeaua de canalizare, am refăcut rigolele și apoi a urmat turnarea asfaltului. Am decis ca prioritară modernizarea acestui drum din considerente turistice”, a explicat edilul șef. De asemenea, din fondul pentru situații de urgență, comuna Corbi a primit 10 miliarde de lei vechi pentru refacerea infrastructurii afectată de ploile din prima parte a anului.

Articol apărut în Info Argeş News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *