România pierde cea mai importantă resursă: Tinerii! Să punem STOP exodului tinerilor!

Exodul tinerilor este o problemă cu care se confruntă fiecare mare oraş sau judeţ din România, iar Argeşul, din păcate, nu face excepţie. Fiecare politician în campanie vorbeşte despre viitorul ţării, dar ce viitor poate avea o ţară atunci când tinerii ei sunt plecaţi şi mulţi dintre ei nici nu se mai gândesc să se întoarcă? Tot timpul se vorbeşte despre tineri, dar niciodată nu se face nimic pentru ei!

Începând cu un sistem de învăţământ subfinanţat care nu pune accent pe dezvoltarea personală şi creativitatea copiilor, conducătorii români nu au făcut nimic pentru a se asigura că tinerii proaspăt absolvenţi de facultăţi vor avea unde să muncească pe baza studiilor făcute şi să nu îi oblige, direct sau indirect, să plece peste hotare unde să înceapă de jos în domenii nedemne de studiile lor.

Este imperios necesar ca tinerii să fie ajutaţi şi încurajaţi să intre în câmpul muncii din România sau să primească facilităţi pentru a-şi porni propriile lor afaceri. Este vital pentru naţiunea românească să facă tot posibilul pentru a creea condiţii propice ca tinerii să nu mai dorească să plece departe de familie şi prieteni pentru a-şi câştiga o pâine printre străini.

Dacă nu vom reuşi să oferim tinerilor posibilitatea unui trai mai bun în ţara lor, atunci România aşa cum am cunoscut-o noi nu va mai exista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *