Să punem accentul pe dezvoltarea judeţului Argeş folosindu-ne de absorbţia fondurilor europene

Cel mai rapid şi eficient mod de a dezvolta o comunitate sau chiar o ţară îl reprezintă în momentul de faţă absorbţia fondurilor europene. Această sursă de bani aflată la dispoziţia oricui vine cu un proiect concret, bine elaborat, poate să ajute mult la dezvoltarea unei ţări sau chiar înfiinţarea unei afaceri proprii. Banii europeni sunt puşi la dispoziţia oricui are minte pentru pune la punct un proiect credibil şi realizabil.

Din nefericire, de când am intrat în Uniunea Europeană, oamenii aflaţi în funcţiile de conducere a ţării nu s-au implicat suficient de mult în atragerea acestor fonduri şi dezvoltarea ţării nu s-a produs la fel ca în alte părţi cum ar fi Polonia – una dintre campioanele la atragerea de fonduri europene. Mai mult, persoanele fizice s-au lovit de o birocraţie exagerată şi stufoasă care le-a pus piedici în accesarea banilor europeni. Pentru România, atragerea fondurilor europene ar trebui să fie prioritate zero, pentru că orice se poate dezvolta folosind banii europeni.

Zeci de miliarde de euro se află la dispoziţia României pentru a fi folosite, iar tot ce trebuie noi să facem este să venim cu proiecte clare pentru ca Uniunea Europeană să ne şi ofere aceste fonduri care ne sunt rezervate. Cum criza sanitară ne-a aruncat şi într-o criză economică, fondurile europene reprezintă colacul nostru de salvare şi ar trebui să profităm la maximum de ele.

Pentru a face asta va trebui să fim atenţi la ce vom alege în data de 6 decembrie şi să ne asigurăm că vom pune în funcţiile de conducere oameni capabili să creeze proiecte solide pentru ca Uniunea Europeană să ne ofere aceşti bani. De asemenea, persoanele fizice care vor să-şi facă o afacere pe baza fondurilor europene trebuie să fie ajutate să acceseze mai uşor aceşti bani şi bicrocraţia să se reducă pentru ca lucrurile să meargă mai repede.

Odată ajuns în Parlament, voi face tot ce ţine de mine pentru a facilita accesul persoanelor fizice la fondurile europene, prin reducerea birocraţiei, şi voi pune presiune pe cei responsabili să atragem sumele de bani ce ne sunt alocate pentru începerea sau finalizarea marilor proiecte naţionale de infrastructură şi nu numai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *