Siguranţa alimentară a cetăţenilor trebuie să devină prioritate naţională!

Criza în care ne aflăm este una gravă şi serioasă, atât medical cât şi economic, însă dacă nu gestionăm această iarnă cu atenţie sporită la nivel de conducere, lucrurile riscă să scape de sub control. Pericolul cel mare care ne pândeşte după uşă este criza alimentară. Din păcate, agricultura în România ultimilor zeci de ani a funcţionat în special pe bază de milă Dumnezeiască. Când Dumnezeu a vrut să ne ofere condiţii propice pentru agricultură şi a plouat atunci când a fost nevoie, producţia a fost la un nivel ridicat, însă când ploaia a lipsit producţia a fost redusă foarte mult.

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că de 30 de ani nu s-a mai construit aproape nimic în ţara asta şi, în acelaşi timp, s-a distrus şi tot ce aveam funcţional în toate domeniile de activitate, dar mai ales în agricultură. În sistemul de irigaţii s-a investit foarte puţin spre deloc în ultimii 30 de ani astfel că acestea s-au degradat sau au fost vândute la fiare vechi. Mai mult, pământul fertil al acestei ţări a fost vândut fermierilor străini care obţin recolte bogate şi pe care le exportă în ţările lor.

Dacă nu punem la punct o strategie naţională de salvare a agriculturii şi nu începem din nou să ne concentrăm atenţia asupra producţiei interne, atunci nu vom mai fi doar la mila lui Dumnezeu ci şi la mila străinilor care vor exporta către noi mâncare de proastă calitate la preţuri foarte mari. Suprapunând criza alimentară cu criza economică avem reţeta perfectă pentru dezastru. Trebuie să acţionăm urgent pentru a adopta măsuri de protecţie alimentară a populaţiei altfel vom trăi vremuri mult mai grele.

Nu trebuie să ne bazăm prea mult pe ajutor extern când este vorba de o criză indiferent de natura ei. Aţi văzut la începutul pandemiei când stocurile de măşti erau limitate şi ţările mari erau fiecare pentru ele. Aceasta pandemie a fost un şoc pentru planetă şi un avertisment pentru ce va urma. Dumnezeu ne ajută, dar trebuie şi noi să contribuim pentru a fi vrednici de ajutorul Său!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *