Virgil Baciu: „Comuna Corbi este înscrisă ireversibil pe drumul civilizaţiei europene!”

Şeful administraţiei publice locale din localitatea de pe Râul Doamnei a reuşit acolo un mic miracol după primele două mandate. În anul 2012, localnicii priveau cu invidie la realizările altor comunităţi şi unii dintre ei erau tentaţi să cadă în fatalism, convinşi că erau condamnaţi să rămână codaşi: drumurile erau ca vai de lume, proiectul de limentare cu apă demarat cu vreo 8 ani înainte era „îngheţat”, despre canalizare nici nu se pomenea ş.a.m.d.

Echipa formată de primarul Virgil Baciu cu viceprimarul Dan Aldea şi majoritatea aleşilor locali a reuşit să spargă lâncezeala în care se trăise până atunci şi proiectele pe infrastructură, începând cu drumurile şi cu apa, au fost reluate şi duse spre finalizare.

A urmat canalizarea şi refacerea unor clădiri de interes public, cum ar fi căminele culturale, dispensarul uman, muzeul sătesc organizat în Poienărei şi multe altele, între care foarte importantă a fost revigorarea vieţii economice locale şi deschiderea spre lumea întreagă, realizată prin Festivalul internaţional de rock STONEBIRD.

Acestea au făcut Corbii de Piatră cunoscuţi nu numai în Europa, dar şi în Asia, Australia şi în cele două Americi. Acum, în comuna condusă de Virgil Baciu se lucrează din plin şi la canalizarea menajeră, iar constructorii unei firme specializate dau zor să încheie lucrările programate pentru această perioadă cu costuri de peste 100.000 lei.

De asemenea, se munceşte spornic la amenajarea unei zone mlăştinoase din satul Jgheaburi, unde s-au executat lucrări specifice, inclusiv întăriri de maluri prin gabioane pentru stabilizarea terenului, dar şi rigole de scurgere a apei pluviale. „Ne dorim să scoatem la lumină şi această zonă, căci în strategia stabilită vrem să asigurăm un echilibru la nivel de comună”, ne-a mărturisit ambiţiosul primar Baciu.

De asemenea, se face şi o extindere a terenului de sport cu forţe proprii, acoperirea costurilor acestor lucrări fiind asigurată de la bugetul local. Prin Compania Naţională de Investiţii s-a obţinut finanţarea pentru refacerea unor zone calamitate în anul 2019, astfel că vor demara lucrările de execuţie pe străzile Ureanu şi Valea Mare, dar şi în satul Stăneşti. Edilii comunei speră ca în perioada următoare, tot prin CNI să înceapă şi lucrările la Sala de sport din Corbi, proiect prin care s-a obţinut o finanţare guvernamentală de 6.000.000 lei.

„Când voi părăsi postul de primar, voi pleca având conştiinţa datoriei împlinite, căci faţă de ceea ce mi-am propus pentru aceste două mandate, am îndeplinit cu surplus. Cel mai mare câştig pentru comunitate socotesc că este acela că am dovedit că totul este posibil, realizabil, atunci când şi acolo unde există voinţă, determinare şi consecvenţă. Voi încheia un capitol din viaţă şi voi începe altul animat de dorinţa de a aduce oamenilor convingerea că împreună putem face multe lucruri minunate pentru noi toţi!”, ne-a mărturisit oarecum sibilinic Virgil Baciu, despre care se ştie cam de multişor că nu va mai candida la un nou mandat de primar al localităţii natale. Asta deoarece are un nou proiect de realizat, asupra căruia vom reveni la momentul potrivit…

Articol apărut în Argeş Expres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *