Voi propune o LEGE mai blândă pentru sancționarea șoferilor în trafic.

În acest trafic infernal pe care îl avem în marile oraşe este aproape imposibil pentru un şofer să nu greşească măcar o dată. Şi nu pentru că este un teribilist sau cineva căruia nu-i place să respecte regulile, ci pur şi simplu printr-o împrejurare se întâmplă să greşească. Atunci consider că este incorect ca acest şofer care a respectat regulile în 99% din cazuri să fie pedepsit la fel ca unul care încalcă legea în mod repetat.

Cred că ar trebui o lege prin care să se creeze o bază de date a şoferilor şi să se ţină cont mai mult de antecedentele lor decât cum se face acum. Mai sunt poliţişti care pentru abateri mici dau avertismente şoferilor, însă acest lucru se face în mod arbitrar, după bunul plac al poliţistului.

Eu vreau ca prin acest proiect să setăm limite clare şi să eliminăm potenţialele abuzuri care mai apar uneori. Să protejăm şoferii cu abateri mici şi greşeli omeneşti, dar pentru a face asta e nevoie de o centralizare a datelor. Să se ştie exact când a primit acel avertisment şi de ce pentru ca dacă şoferul încalcă în mod repetat să nu fie iertat de fiecare dată doar pentru că sunt poliţişti diferiţi.

Mai exact, vreau ca în această lege să existe mai multă clemenţă pentru şoferii corecţi, dar care se întâmplă să greşească o dată sau de două ori pe lună. Nu vor beneficia de niciun fel de milă persoanele care se urcă la volan bete sau drogate, aici nu trebuie să existe toleranţă, nu există scuză pentru aşa ceva.

Dar dacă se întâmplă să treacă din greşeală pe roşu pentru că s-a schimbat semaforul prea repede sau să calce o linie continuă şi nu a mai făcut asta până acum sau a făcut doar o dată la o lună-două, atunci şoferul să fie avertizat şi băgat în baza de date, iar dacă repetă greşeala într-un timp scurt să fie sancţionat cu maximul prevăzut de lege pentru acea faptă deoarece atunci înseamnă că are un obicei din a încălca regulile.

Şi mai am o iniţiativă dedicată şoferilor pe care o voi face publică în zilele următoare. ✌️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *